Bakgrund

Till minne av Malin Bergendal, saknad vän och inspirationskälla. Malin var den som från början uppmuntrade mig till att träna och intressera mig för hund, genom att generöst låta mig ta del av den kärlek hennes två staffordshire bullterriers hade att erbjuda. Tillsammans tränade och tävlade vi med Runa och Bulten och jag har många fina minnen från den tiden. I en hundvärld som vände kalla handen till gick Malin sin egna väg med sina s.k. kamphundar och gjorde det hon ville. Nu gör jag det jag ville redan då, jobbar med hund, och det är mycket tack vare Malin. Vi var Team Underdog.

Min fantastiska boxertik Troja har lärt mig det mesta. Hon var en fantastisk läromästare. Framför allt lärde hon mig att varje hund kommer med en egen personlighet och att vi inte kan göra precis vad vi vill med den – vi kan bara försöka uppmuntra, undvika och omforma. Med Troja fick jag göra om, och göra rätt – hanteringen av problembeteenden har varit lärorik.Hon har gjort mig ödmjuk, öppen och envis, som min andra hälft. Den resa vi har gjort har fått mig att vilja inspirera och hjälpa andra. Jag vill sprida kunskap och respekt. Utan att gå till botten med grundorsaken kommer vi aldrig åt problemet och kan hantera det på ett etiskt försvarbart sätt. Mot alla odds – underdog. Vila i frid min älskade, du fattas mig.

Trojas största hjälte i den grekiska mytologin var Hector, min största hjälte i sorgearbetet är en tollare med samma namn. Hector ska få ta del av alla vackra, härliga, roliga, tokiga och lärorika platser och aktiviteter som storasyster Troja lärt mig allt om. Vi kommer att utvecklas tillsammans och lära av varandra. Fantastiska glädjespridande hund! Det återstår att se vad framtiden har för oss. 

Jag vill tacka min stöttande familj och fantastiska vänner som funnits, och fortfarande finns, där för mig.

//Mimmi Oinonen, Underdog