Social tjänstehund

Lyssa är utbildad social tjänstehund, både besöks- och skolhund, och utgör tillsammans med föraren Mimmi ett socialt tjänstehundsteam som utför bokade besök inom skola, vård och omsorg.  Besöken har som syfte att motivera, uppmuntra och stödja deltagaren i dennes vardag. Lyssa och Mimmi arbetar både med enskilda personer och grupper, aktiviteterna anpassas utifrån individerna.

Lyssa
Lyssa är en glad storpudel med mycket energi som älskar att jobba, men även att mysa, gärna i någons famn eller bredvid i sängen. Hon är också förtjust i att visa upp vilka trick hon kan. När hon inte jobbar springer hon gärna runt och busar med sina kompisar! Utomhus tycker Lyssa att det bästa som finns är att springa i skogen och att träna på alla möjliga saker: balansera på träd, göra roliga konster och allt annat där hon får vara med. Hon tycker mycket om att hälsa på farmor för där får hon alltid kokta morötter. Lyssa är utbildad och diplomerad besökshund genom Svenska Terapihundskolan. Efter praktik på både äldreboende och gymnasieskola tillsammans med sin förare Mimmi, fortsätter Lyssa att jobba som diplomerad besökshund i grupper men även med enskilda besök. Hon har också haft uppdrag på temaveckor med bland annat gymnasiesärskola. Lyssas viktigaste uppgift som besökshund är att bidra till glädje, motivation, lugn och trygghet. Hon hjälper till att träna motoriken och öva den kognitiva förmågan med spel och lekar, bidrar till en meningsfull dag och ökad livskvalitet, eller finns nära för klapp och mys.

Mimmi
Jag heter Mimmi och arbetar som tjänstehundsförare tillsammans med Lyssa. Jag arbetar som lärare på både gymnasieskolan och gymnasiesärskolan, samt är hundproblemutredare och hundinstruktör. Jag vill gärna att vi alla ska få möjlighet till att ha en meningsfull och rolig vardag oavsett förutsättningar och bakgrund. Lyssa och jag älskar vårt jobb tillsammans! Vi hittar dagligen på olika aktiviteter både på och utanför arbetet. När vi inte jobbar på skola så gör vi besök på äldreboende, BUP och diverse externa uppdrag. Tillsammans med Lyssa tränar jag bl.a. nosework, agility,  rallylydnad, blodspår och apportering. För mig är samvaro och samarbete med hundar och andra djur en källa till glädje, hälsa, kärlek och inspiration. Min vision är att få ge alla personer, liksom hundar, möjlighet att utvecklas till sin fulla potential genom förståelse, respekt och omtanke.

Bokning: mimmi@underdog.nu eller 070 792 99 59
Pris: 850kr/h exklusive moms